Föredrag

 

Vi träffas på Thordéngården i Uddevalla för våra innemöten om inte annat anges.

Vägbeskrivning från blomhuset på Kuröd.
Sväng höger in på (172) Nordmannerödsvägen
Sväng vänster in på Fossumsvägen
Följ skyltar Thordéngården.

Entréavgiften är 50 kr om det inte står något annat i programbladet. På entrébiljetten lottas det ut  vinster och kaffe med dopp ingår.

Tiden är som tidigare satt till 15.30 bara för att vi skall hinna med att träffas, prata och dricka kaffe innan föredraget som börjar en halvtimma senare, kl 16.00, om inget annat anges i programmet.

Vid varje möte/föredrag har vi lotteri på skänkta växter. Har du plantor över efter delningar, som du inte själv skall ha, kan de passa alldeles utmärkt på lotteribordet istället för att hamna på komposten.

Allt med anknytning till vår hobby kan bli en vinst till lotteriet, t.ex. böcker, tidningar, kvistar, krukor, krukväxter mm.

Hösten 2019

Söndag den 15 september kl. 15.30

Jubileumsmöte 50 år

Egna medlemmar berättar om föreningens historia och visar fina trädgårdsbilder. Mingel med smått och gott. Många extra fina entrévinster.

Stort lotteribord. (Växter till lotteriet mottages tacksamt).

 

Söndag den 20 oktober kl. 15.30 Annika Christensen

Annika jobbar som frilansfotograf med inriktning på trädgård. Under flera år har hon skrivit dagbok från sin trädgård i Allt om Trädgård. Hon inspirerar med tips på olika sorters krukodling och mycket mer.http://www.naturligating.se/

 

Söndag den 17 november kl. 15.30 Toril Linnerud

Toril har varit passionerat intresserad av rosor i över 25 år. I sin trädgård i Vollen har hon byggt upp en trädgård med över 200 rosor i samspel med andra växter. Hon är ordförande i Norsk Roseförening och redaktör för Rosebladet. Nu sprider hon sin kärlek till rosor genom att föreläsa.

Söndag den 19 januari kl. 15.30 Lennart Larsson

Lennart visar hur du kan lyckas med rabattens karaktärsväxter, de som syns även på avstånd och utan användande av förstoringsglas. Favoriten är riddarsporre/ Delphinium – hybrider och naturarter. Räkna med en praktiskt inriktad presentation och en eller annan ny, odlingsvärd bekantskap. Lennart kommer även att ta med vintervilande plantmaterial till försäljning. http://perenn.se/plantskolan/

Kommentarer inaktiverade.