Föredrag

OBSERVERA
Nedanstående planering kan komma att ändras
beroende på myndigheternas restriktioner

Vi träffas på Thordéngården i Uddevalla för våra innemöten om inte annat anges.

Vägbeskrivning från blomhuset på Kuröd.
Sväng höger in på (172) Nordmannerödsvägen
Sväng vänster in på Fossumsvägen
Följ skyltar Thordéngården.

Entréavgiften är 50 kr om det inte står något annat i programbladet. Swish finns

På entrébiljetten lottas det ut  vinster och kaffe med dopp ingår.

Tiden är som tidigare satt till 15.30 bara för att vi skall hinna med att träffas, prata och dricka kaffe innan föredraget som börjar en halvtimma senare, kl 16.00, om inget annat anges i programmet.

Vid varje möte/föredrag har vi lotteri på skänkta växter. Har du plantor över efter delningar, som du inte själv skall ha, kan de passa alldeles utmärkt på lotteribordet istället för att hamna på komposten.

Allt med anknytning till vår hobby kan bli en vinst till lotteriet, t.ex. böcker, tidningar, kvistar, krukor, krukväxter mm.

Hösten 2021

Söndag den 26 september klockan 15.30

Ingela Jagne

Ingela Jagne, känd från Odla i P1 talar om naturnära trädgård som betyder att odla ekologiskt, att anpassa det man odlar till den plats man har. Det handlar om att lära känna sin jord, hur man ska gödsla och vilka växtval man gör. Men mest handlar det om odlarglädje.

 

Söndag den 24 oktober klockan 15.30

Jesper Lindblad

Jesper kommer att prata om hur man skapar en vacker och hållbar trädgård som är gynnsam för pollinerare. Det är ju jätteviktigt nu när det är så ont om pollinerande insekter. Alla kan göra något, om så bara ha en växt i en kruka. Jesper Lindblad är trädgårdsmästare i Kungälvs kommun. Han har tidigare arbetat som trädgårdsmästare på Trädgårdsföreningen i Göteborg, Göteborgs botaniska trädgård samt på Läcköslottsträdgård.

Söndag den 28 november klockan 15.30

Johan Nilsson

Johan är trädgårdsmästare vid Göteborgs botaniska trädgård, där han är del av teamet som sköter om trädgårdens lök- och alpinsamlingar. Utöver ett specifikt intresse för Himalayas och Kinas spännande flora har han också en djup fascination för geofyter (lökar och knölar). Johan kommer bl.a. att prata om bakgrunden tillsamlingarna, specifika växter han brinner för, om förökning och mycket mer.

Söndag den 23 januari klockan 15.30

Emily Bratt

Emily kommer prata om det nya blommande trädgårdsidealet. Hon är trädgårdsmästaren som driver ”En annan slags trädgård” vid Svanviks strandkant på Tjörn. Trädgård är hennes jobb, hobby och passion. På instagramkontot @enannanslagstradgard kan du följa hennes vardag med allt från trädgårdstips till blomsterarrangemang i säsong.

 

Kommentarer inaktiverade.