Föredrag

Vi träffas på Thordéngården i Uddevalla för våra innemöten om inte annat anges.

Vägbeskrivning från blomhuset på Kuröd.
Sväng höger in på (172) Nordmannerödsvägen
Sväng vänster in på Fossumsvägen
Följ skyltar Thordéngården.

Entréavgiften är 50 kr om det inte står något annat i programbladet. På entrébiljetten lottas det ut  vinster och kaffe med dopp ingår.

Tiden är som tidigare satt till 15.30 bara för att vi skall hinna med att träffas, prata och dricka kaffe innan föredraget som börjar en halvtimma senare, kl 16.00, om inget annat anges i programmet.

Vid varje möte/föredrag har vi lotteri på skänkta växter. Har du plantor över efter delningar, som du inte själv skall ha, kan de passa alldeles utmärkt på lotteribordet istället för att hamna på komposten.

Allt med anknytning till vår hobby kan bli en vinst till lotteriet, t.ex. böcker, tidningar, kvistar, krukor, krukväxter mm.

Våren 2018

Söndag 28 januari kl 15.30

Lotta Bernler

Berättar om skägglösa iris och hosta.

Söndag 18 februari kl 15.30

Årsmöte

Med naturen som förebild

Fredrik Persson

”Bilder från diverse anläggningar som jag besökt eller gjort själv samt inspirerande bilder från resor. Plus en massa prat om växter som hör därtill.”

www.grongestaltning.se

Söndag 25 mars kl 15.30

Tid för trädgård

Lennart Fredriksson

Rätt åtgärd vid rätt tidpunkt.Tips vid nyanläggning, underhåll av befintlig trädgård. Allt om jord och gödsling. Många tips. Lennart Fredriksson har lång erfarenhet om odling och anläggning. Driver Botanicus plantskola.

www.botanicus.nu

 

Söndag 22 april kl 15.30

Känn trädgården

– Så skapar du din vackraste trädgård

Camilla Danielsson

Berättar om sin trädgård där sex olika trädgårdsrum har fått varsitt färgtema, sin doft och stämning. Med hjälp av växter, framför allt perenner, har hon målat trädgården med färgsprakande planteringar och blomning från mars till november. Det handlar om trädgård som idé och känsla, om relationen mellan människa och trädgård. Det blir också en del grundläggande grepp inom gestaltning, med exempel och praktiska tips på hur man kan försköna sin trädgård utan att vara proffs. ”Det kanske inte blir precis som man tänkte – ofta blir det ännu bättre. Jagvill fästa fokus vid att skapandet är viktigare än resultatet. Då blir det vackert och meningsfullt.”

www.kanntradgarden.se

Kommentarer inaktiverade.