Föredrag

 

Vi träffas på Thordéngården i Uddevalla för våra innemöten om inte annat anges.

Vägbeskrivning från blomhuset på Kuröd.
Sväng höger in på (172) Nordmannerödsvägen
Sväng vänster in på Fossumsvägen
Följ skyltar Thordéngården.

Entréavgiften är 50 kr om det inte står något annat i programbladet. På entrébiljetten lottas det ut  vinster och kaffe med dopp ingår.

Tiden är som tidigare satt till 15.30 bara för att vi skall hinna med att träffas, prata och dricka kaffe innan föredraget som börjar en halvtimma senare, kl 16.00, om inget annat anges i programmet.

Vid varje möte/föredrag har vi lotteri på skänkta växter. Har du plantor över efter delningar, som du inte själv skall ha, kan de passa alldeles utmärkt på lotteribordet istället för att hamna på komposten.

Allt med anknytning till vår hobby kan bli en vinst till lotteriet, t.ex. böcker, tidningar, kvistar, krukor, krukväxter mm.

Hösten 2020

Hoppet är det sista som överger en trädgårdsamatör och därför väljer vi att presentera ett program med föredragshållare i höst.  Föredragen hålls på Thordéngården i Uddevalla. Självklart följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer och föredragen kan därför komma att ställas in.

Söndag den 27 september kl. 15.30

OBS! Mötet inställt pga rådande Covid-19 restriktioner

Ingela Jagne
Ingela Jagne, känd från Odla i P1 talar om naturnära trädgård som betyder att odla ekologiskt, att anpassa det man odlar till den plats man har. Det handlar om att lära känna sin jord, hur man ska gödsla och vilka växtval man gör. Men mest handlar det om odlarglädje

Söndag den 25 oktober kl. 15.30

OBS! Mötet inställt pga rådande Covid-19 restriktioner

Jesper Lindblad
Jesper kommer att prata om hur man skapar en vacker och hållbar trädgård som är gynnsam för pollinerare. Det är ju jätteviktigt nu när det är så ont om pollinerande insekter. Alla kan göra något, om så bara odla en växt i en kruka. Jesper Lindblad är trädgårdsmästare
i Kungälvs kommun. Han har tidigare arbetat som trädgårdsmästare på Trädgårdsföreningen i Göteborg, Göteborgs botaniska trädgård samt på Läckö slottsträdgård.

Söndag den 22 november kl. 15.30

OBS! Mötet inställt pga rådande Covid-19 restriktioner

Johan Nilsson

Johan är trädgårdsmästare vid Göteborgs botaniska trädgård, där han är del av teamet som sköter om trädgårdens lök- och alpinsamlingar. Johan har också en stor roll i skötseln av trädgårdens klippträdgård, där han bl.a. ansvarar för de asiatiska torvpartierna. Utöver ett specifikt intresse för Himalayas och Kinas spännande flora har han också en djup fascination för geofyter (lökar och knölar), med släktet Fritillaria som specialintresse. Johan kommer bl.a. att prata om bakgrunden till samlingarna, specifika växter han brinner för, om förökning och mycket mer.”

Söndag den 24 januari kl. 15.30

Hålls öppet tills vidare. Då höstens föreläsningar kan komma att ställas in hålls januarimötet ”öppet” för eventuella ombokningar.

 

 

Kommentarer inaktiverade.