Föredrag

Vi träffas på Thordéngården i Uddevalla för våra innemöten om inte annat anges.

Vägbeskrivning från blomhuset på Kuröd.
Sväng höger in på (172) Nordmannerödsvägen
Sväng vänster in på Fossumsvägen
Följ skyltar Thordéngården.

Entréavgiften är 50 kr om det inte står något annat i programbladet. På entrébiljetten lottas det ut  vinster och kaffe med dopp ingår.

Tiden är som tidigare satt till 15.30 bara för att vi skall hinna med att träffas, prata och dricka kaffe innan föredraget som börjar en halvtimma senare, kl 16.00, om inget annat anges i programmet.

Vid varje möte/föredrag har vi lotteri på skänkta växter. Har du plantor över efter delningar, som du inte själv skall ha, kan de passa alldeles utmärkt på lotteribordet istället för att hamna på komposten.

Allt med anknytning till vår hobby kan bli en vinst till lotteriet, t.ex. böcker, tidningar, kvistar, krukor, krukväxter mm.

Hösten 2018

Söndag 16 september kl. 15.30

OBS !! Detta möte kommer att hållas på Folkets Hus i Uddevalla. Göteborgsvägen 11B

Larz Danielsson

Visar bilder på växter som han själv od­lar i sin trädgård. Beskriver arter och ger odlingsråd utifrån sina egna erfarenhet­er plus ger lite mer bak­grundsfakta kring arternas härkomst och släkte. Har vi tur så kanske Larz har växter med till försäljning.

Söndag 7 oktober kl. 15.30

Odlarmöte

Erfarna trädgård­samatörer visar prak­tiskt, berättar och ger tips om jordblandningar och olika sätt att föröka våra växter genom exempelvis frösådd, delning, ympning och sticklingar.

Söndag 11 november kl. 15.30

Leena Liljestrand

Kommer till oss från Mariestad och är ordförande i Svenska Pionsällskapet, en ideell förening som bildades 2013.

Söndag 20 januari kl. 15.30

Margareta Thorssell

Trädgårdsnörd sedan 50 år tillbaka och har hunnit bygga upp flera trädgårdar med olika inriktningar. Med åren har hon insett att trädgården måste vara lättskött. Berättar om sin trädgård under vår, som­mar, höst och vinter och vi får se hur hon har löst sina behov av en lugn och fridfull trädgård med lite arbete som dessutom är njutbar året runt.

Söndag 24 Februari kl. 15.30

Årsmöte

Gerben Tjerdsmaa från Gerbianska Träd­gården håller föredrag efter årsmötet.

Söndag 17 mars kl. 15.30

Ulf Sill

Berättar om sin trädgård i Mörrum, om Trillium och sällsynta woodlandväxter från världens alla hörn.

Kommentarer inaktiverade.