Föredrag

Vi träffas på Thordéngården i Uddevalla för våra innemöten om inte annat anges.

Vägbeskrivning från blomhuset på Kuröd.
Sväng höger in på (172) Nordmannerödsvägen
Sväng vänster in på Fossumsvägen
Följ skyltar Thordéngården.

Entréavgiften är 70 kr om det inte står något annat i programbladet. Swish finns

På entrébiljetten lottas det ut  vinster och kaffe med dopp ingår.

Tiden är som tidigare satt till 15.30 bara för att vi skall hinna med att träffas, prata och dricka kaffe innan föredraget som börjar en halvtimma senare, kl 16.00, om inget annat anges i programmet.

Vid varje möte/föredrag har vi lotteri på skänkta växter. Har du plantor över efter delningar, som du inte själv skall ha, kan de passa alldeles utmärkt på lotteribordet istället för att hamna på komposten.

Allt med anknytning till vår hobby kan bli en vinst till lotteriet, t.ex. böcker, tidningar, kvistar, krukor, krukväxter mm.

Våren 2024

Söndag den 21 januari kl. 15.30

Föredrag av Carina Lind

Carina älskar ljuset i vårens lundmiljöer och det är den typen av miljö hon försöker skapa i sin trädgård norr om Göteborg . Bland rhododendron och andra träd finns många lökar, knölar, örter och ormbunkar som normalt inte trivs tillsammans med rhododendron. Hon vill att trädgården ska vara fin hela året om, det ska alltid finnas något att titta på.

Söndag 25 februari kl. 15.30

Årsmöte med föredrag av Rebecca Malmsköld och Staffan Eklund

Rebecca och Staffan berättar om hur de tillsammans byggt upp sin trädgård från grunden. De är båda trädgårdsmästare och deras trädgård i Halland går även under namnet Trädgård med utsikt (Instagram @tradgardmedutsikt).

De startade 2008 och har nu tio olika trädgårdsrum med olika funktioner och teman. Föredraget handlar också om hur livet i trädgården förändras efter hand och hur mycket man som trädgårdsägare lär sig av misslyckande och triumfer.

Söndag 24 mars kl. 15.30

Föredrag av Maria Sjöstedt

Maria Sjöstedt har odlat dahlior sedan 1980-talet. Hon designar varje år den mycket omtyckta dahliarabatten i Göteborgs botaniska trädgård med långt över 100 olika sorter och har rest i dahliornas hemland Mexiko för att lära mer om hur de växer i sitt naturliga tillstånd.

Föredraget erbjuder mycket matnyttigt om denna blomma – exempelvis historia, växtens biologi och vad man kan behöva tänka på när man odlar dahlior.

Söndag den 28 april kl. 15.00

Medlemmarnas workshop

I år återvänder workshop i programmet!

Delta i olika stationer där du får handfast och matnyttig kunskap för nya och för mer erfarna trädgårdsamatörer.

Kommentarer inaktiverade.