Föredrag

 

Vi träffas på Thordéngården i Uddevalla för våra innemöten om inte annat anges.

Vägbeskrivning från blomhuset på Kuröd.
Sväng höger in på (172) Nordmannerödsvägen
Sväng vänster in på Fossumsvägen
Följ skyltar Thordéngården.

Entréavgiften är 50 kr om det inte står något annat i programbladet. På entrébiljetten lottas det ut  vinster och kaffe med dopp ingår.

Tiden är som tidigare satt till 15.30 bara för att vi skall hinna med att träffas, prata och dricka kaffe innan föredraget som börjar en halvtimma senare, kl 16.00, om inget annat anges i programmet.

Vid varje möte/föredrag har vi lotteri på skänkta växter. Har du plantor över efter delningar, som du inte själv skall ha, kan de passa alldeles utmärkt på lotteribordet istället för att hamna på komposten.

Allt med anknytning till vår hobby kan bli en vinst till lotteriet, t.ex. böcker, tidningar, kvistar, krukor, krukväxter mm.

Våren 2020

Söndag den 19 januari kl. 15.30 Lennart Larsson

Lennart visar hur du kan lyckas med rabattens karaktärsväxter, de som syns även på avstånd och utan användande av förstoringsglas. Favoriten är riddarsporre/ Delphinium – hybrider och naturarter. Räkna med en praktiskt inriktad presentation och en eller annan ny, odlingsvärd bekantskap. Lennart kommer även att ta med vintervilande plantmaterial till försäljning. http://perenn.se/plantskolan/

 

Söndag 23 februari kl. 15.30 Årsmöte och Pawel Burian

Pawel berättar om japanska trädgårdar– principer, design och teknik och visar bilder från några av de bästa trädgårdarna i Japan, och från sin egen Japan-inspirerade trädgård utanför Skövde med formklippta träd och koidamm. Pawel har varit i Japan flera gånger och vi får lära oss hur man designar, skapar och sköter sina trädgårdar i Japan, tillsammans med tankar och idéer om hur vi i Sverige med våra växter kan sätta en japansk touch på trädgården.

OBS inställt pga risker med Coronaspridning

Söndag 22 mars kl. 15.30 Peter Korn

Peter Korn berättar om perenner och lökar som gör trädgården fin under hela året. Peter driver tillsammans med Julia Andersson Klinta Trädgård, Höör i Skåne.
Han är kanske mest känd för att ha odlat en mängd ovanliga perenner i grusbäddar
i Eskilsby, Landvetter. Under senare år har han genom Klinta Trädgård utformat en rad storskaliga, offentliga planteringar både i Sverige och utomlands.

OBS inställt pga risker med Coronaspridning

Söndag 12 april kl. 15.30 Johan Nilsson

Johan är trädgårdsmästare specialist och föreläser om lökar och alpiner vid Göteborgs botaniska trädgård där han arbetar.

Kommentarer inaktiverade.